Even voorstellen!


Mijn naam is Frank Raven en eigenaar en oprichter van Motor- en Autorijschool Frank Raven. De rijschool bestaat sinds 2013 en heb sindsdien al  veel leerlingen aan een motor- of autorijbewijs geholpen. En dat veel met veel plezier. Rijles geven is echt mijn passie geworden. Het laten slagen van leerlingen geeft mij een zeer voldaan gevoel...


Waar kom ik vandaan. ...

Geboren in de provincie Groningen,  in Veendam, getogen in Musselkanaal  en  sinds 1990 woon ik in Hengelo.

Ik ben mijn hele leven al met verkeer bezig. Op mijn 18e snel mijn rijbewijs gehaald (toen moest je nog 18 zijn om te mogen beginnen met rijles) en  na mijn middelbare school  (MEAO) in militaire dienst mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald. Na mijn diensttijd  wilde ik niks met mijn administratieve opleiding doen, maar lekker gaan rijden. Het rijtje met rijbewijzen volgemaakt en daarna beroepschauffeur geworden op een touringcar. Dus goed voor vele kilometers in het verkeer.


Maar na meer dan 20 jaar wilde ik toch wat anders. Meer met het verkeer en meer thuis zijn. (Laatste 3 jaar als touringcarchauffeur sliep ik bijna 200 nachten per jaar in een hotel).


Dus kwam de rijinstructie op mijn pad.  En mijn interesse ging dan vooral uit naar de motorinstructie.  Maar om motorinstructeur te worden moet je eerst autorijinstructeur worden. Dat vergt 5 examens (3 theorie- en  1 praktijkexamen en na 40 uur stage nog een praktijkbeoordeling, waarbij je een echte les als examen moet geven volgens het lesprotocol). Dan ben je autorijinstructeur.


Daarna direct door voor motorrijinstructeur. Nog 4 examens, 1 theorie-, 2 praktijkexamens en na 20 uur stage wederom een (eind)-praktijkbeoordeling. 

Dit allemaal gehaald kon ik aan de slag en startte mijn eigen rijschool. Eerst nog samengewerkt met een franchisegever om een goede basis op te bouwen en nu sinds 1 januari 2017 op eigen benen. 


Rijles geef ik met veel passie, maar wel op een rustige relaxte manier. Het moet wel leuk blijven.  Mocht je het willen proberen, bel me dan eens voor een vrijblijvende proefles.

Daarna kunnen we samen bepalen welk lespakket bij jou past.


Bel 06 - 5 33 2 66 33

of mail naar rijschool@frankraven.nl

of klik op het knopje hiernaast!