Voor motorrijles moet je bij Rijschool Frank Raven zijn!


Motorrijschool Frank Raven is een KNMV gecertificeerde motorrijschool. Dit betekent dat je les krijgt van een zogenaamde KGI'er, dwz een KNMV Gediplomeerd Instructeur. De eisen van de KNMV liggen hoger dan een gewone motorinstructeur.


Motorrijschool Frank Raven stoomt je niet alleen klaar voor het examen, maar maakt een motorrijder van jou.  Dus niet alleen de kunstjes voor het examen, maar de tips en trucs om een veilige motorrijder van  jou te maken.


Bij Motorrijschool Frank Raven krijg je in principe 1 op 1 les, dus 1 instructeur op 1 leerling. (Tenzij je, met een leuke korting (zie tarieven) je zelf als duo komt of als je geen bezwaar hebt tegen duo-les, (kostenbesparend))


Je moet 3 keer examen doen. Theorie, AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming).  Als je een autorijbewijs hebt, dan heb je voor het AVB examen een vrijstelling voor theorie. Voor het AVD examen moet je dan je theorie wel hebben.


Als je een beetje aanleg hebt, dan is het actiepakket genoeg  om je motorrijbewijs te kunnen halen.  En we hebben aantrekkelijke tarieven als je met z'n tweeën  komt duolessen!


Er zijn 3 categorieën. Motorrijschool Frank Raven geeft les in alle categorieën .


Categorie A1:  minimaal 17 jaar, examen minimaal 18 jaar.  (tot 11kW)
        {Helaas bieden wij, wegens te weinig belangstelling, per 1 mei 2021 geen categorie A1 rijlessen meer aan!

Categorie A2: minmaal 20 jaar, of 2 jaar in bezit van A1 (11 tot 35kW)

Categorie   A:      minimaal 24 jaar of 2 jaar in bezit van A2 (doorstromen)

Categorie A-code80: Minimaal 21 jaar.   

Als je doorstroomt van A1 naar A2 of van A2 naar A dan hoef je geen theorieexamen en geen AVB examen meer te doen. Je krijgt dan een zogenaamd 'getrapt'  examen. Dit wil zeggen dat je  een AVD examen doet met een paar bijzondere verrichtingen zoals stapvoets rijden, wegrijden uit een parkeervak en/of een keeropdracht (halve draai) moet doen.


Sinds november 2017 is het mogelijk om al met 21 jaar op een zware motor af te rijden! Je lest dan op de zware A-categorie en doet hier ook examen mee. Je krijgt dan een code80 op je rijbewijs. Als je slaagt mag je dan op A1 en A2 motoren rijden en op driewielige voertuigen van de zware A-categorie. Na 2 jaar of na je 24e verjaardag wordt de code80 automatisch  van je rijbewijs verwijderd en mag je op een zware motor rijden.